Manden efterlod sig en garage da han døde. Når familien åbner porten? Jøsses!

0
286

8

Da den 89-årige Harold Carr fra Newcastle, England, i 2009 døde, efterlod han ikke meget tilbage. Det var faktisk blot en gammel garage, som hans efterladte skulle rydde op i.

Harold havde i hele sit liv været en excentriker, og udviklede sig til en eneboer i løbet af de sidste år af hans liv. Familien vidste, at Harold elskede biler, men de vidste ikke hvilke typer af biler, han havde samlet på i løbet af årene.

Men så kom dagen, hvor der skulle ryddes op i garagen… og da de efterladte åbnede porten, fik de deres livs overraskelse.

8

Det var Harolds nevø og niece, der fik til opgave at rydde op i garagen. Da de ankom til garagen, varede det ikke længe, før de gjorde en hårrejsende opdagelse.

Der gik ganske vist rygter om, at deres underlige onkel havde en Bugatti til at stå i garagen, men det var ikke en helt almindelig sportsvogn, som nevøen og niecen fandt.

8

I garagen stod nemlig Bugattis kronjuvel: En Bugatti Type 57S Atalante.

”Der gik et rygte om, at han ejede en Bugatti, men der var ingen, der var helt sikre på det, og der var ingen der vidste, hvor meget den var værd.” fortæller Harolds nevø til The Mirror.

8

Hvor meget er denne skønhed så værd i dag? Et sted mellem 60 og 80 millioner kroner!

8

Den franske bilproducent Bugatti har gennem årene lavet mange klassiske biler, men denne model er i en klasse for sig selv. Bilen blev blot fremstillet i 43 eksemplarer, og den sidste bil forlod fabrikken den 5. Maj 1937.

Lige præcis denne specifikke bils historie er også meget veldokumenteret, eftersom den fra starten blev købt af en højt værdsat person fra det britiske aristokrati.

8

Bilens første ejer var Francis Curzon, der var en parlamentsleder med en forkærlighed for motorsport. Han ejede en stor bilsamling for at tilfredsstille sin hobby, og han deltog i løbet af 1930’erne i utallige motorløb.

Lige netop denne bil, Atalente-modellen, er dog blevet skånet fra racerbanens farer. Bilen havde ikke kørt specielt langt, hvilket var mærkeligt, taget i betragtning af bilens alder.

8

Efter Curzon valgte at skille sig af med bilen, har bilen efterfølgende skiftet ejer flere gange, og blev blandt andet købt af Harold Carr i 1955. Bugattien virker til at være forsvundet ind i Carrs garage i 1960, da nummerpladen på bilen udløb. Der var ingen der anede, hvor den var, og med tanke på at Carr var lidt af en eneboer, viste han heller ikke bilen frem.

Da Harold døde i 2009 fandt man så frem til dette unikum af en sportsvogn. Ud over Bugattien, fandt man også en klassisk Aston Martin, flere breve med købere, der havde tilbudt astronomiske beløb for at købe bilerne.

8

Nogle år efter bilen blev fundet, blev den solgt for cirka 40 millioner på en auktion. Pengene blev delt blandt de efterladte, som ikke havde forberedt sig på at blive millionærer, da de skulle rydde op i den gamle garage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here